Maus Xtin Klein sammutin

Tuotekoodi: MAUS1001-1


Ainutlaatuinen MAUS sammuttaa tulen kaliumpohjaisella aerosolill, josta ei jää sammutusjäänteitä kuten sammutusvaahdosta tai -jauheesta. Erinomaisten sammutusominaisuuksiensa ja pienen kokonsa ansiosta se sopii mainiosti ajoneuvoihin, veneseen, kotiin, mökille tai työpaikalle.

79.00 €
Klarna
Osamaksulla erät alk. 9.00 €/kk Näytä lisää »

Paino: 0.5 kg

Maus Xtin Klein aerosolisammutin

MAUS esittelyvideo suomeksi Youtubessa:MAUS Ylen uutisissa:

 

AVARUUSTEKNOLOGIA

Venäläiset kosmonautit tarvitsivat tuotteen tulipalon torjuntaa varten ja näin ollen saatiin kehitettyä uusi innovatiivinen keksintö torjua tulta savun avulla. Kaliumpohjainen savu ei tukehduta tulta, vaan kapseloi sisäänsä palavat artikkelit ja tuloksena tuli sammuu. Säästät rahaa, koska sinun ei tarvitse siivota sammutusjäänteitä, eikä parhaimmillaan maksaa kallista vakuutuksen omavastuu osuutta ja voit ehkäistä katastrofin MAUS sammuttimella. 

Paloviranomaiset ovat tarkastaneet MAUS Xtin Klein laitteen ja se on todettu vaarattomaksi tuotteeksi, sekä vaarattomaksi käyttäjälle.
Muutamat tärkeät huomioon otettavat ominaisuudet ovat, kuinka laite reagoi joutuessaan itse tuleen, taikka suureen kolariin. Silloin näissä tapauksissa se yksinkertaisesti – käynistää ja tyhjentää itsensä, mutta ei samalla voimakkuudella kuin sammutustilanteessa.
Tämä paloviranomaisten päätös on perustana laitteen markkinointiin Pohjoismaissa. Toimitamme MAUS Xtin Kleinit tavallisena rahtina, jonka DB Schenker hoitaa meille. MAUS Xtin Klein toimii täydentävänä sammuttimena muiden olemassaolevien rinnalla, jotka ovat hyväksyttyjä palontorjunta laitteita EN3-7 vaatimusten mukaisesti, siellä missä tämä vaaditaan.  Koska MAUS Xtin Klein ei ole sertifioitu EN3-7 mukaisesti, on sillä rajoitettu sammutuskapasiteetti ja sitä tulee käyttää ainoastaan pienemmissä tulipaloissa. MAUS Xtin Kleinissa ei ole painetta, kuten perinteisissä sammuttimissa, vaan se sisältää sen sijaan pienen pyroteknisen osan käynnistääkseen tyhjennyksen.

MAAILMAN PIENIN?

Pituus 243 mm, halkaisija 54 mm, paino 480 g. Mielestämme iso vahvuus on pieni koko mikä tulisi huomioida. Enää ei sinun tarvitse juosta ja etsiä sammuttajaa jota et tiedä missä se on ja toimiiko se.
Maus Xtin Klein toimii ilman huoltoa 5 vuotta. Sinun ei myöskään tarvitse murehtia minkä tyypin palon Maus sammuttaa! Se toimii kaiken tyyppisille pienpaloille. Tulipalo kaksinkertaistaa kokonsa joka 15. sekunti. Sinun ei tarvitse pelätä tätä asiaa, kun MAUS Xtin Klein sammutin on käden ulottuvilla, esim. keittiössä, hanskalokerossa, veneessä, töissä taikka grillatessa. MAUS Xtin Klein on aina käden ulottuvilla. Rekisteröimällä sähköpostiosoitteesi, ilmoitamme sinulle, kun sinun on aika investoida uuteen sammuttimeen. Rekisteröi sinun MAUS Xtin Klein sammuttimesi tässä sähköpostiosoitteella ja sammuttimen päiväyksellä.

AEROSOLI JA PTA

Aerosolin koostumus on kaasua ja hiukkasia, jossa hiukkaset voivat olla, joko juoksevassa taikka kiinteässä muodossa. Sammutusaine aerosolin muodossa ei yleensä eroa suuresti sammutusaineesta pulverimuodossa, jolloin hiukkasten kemiallinen koostumus useimmiten on sama. Hiukkasten koko on kylläkin 10-100 kertaa pienempi silloin. Näin ollen aerosolin pienemmällä massalla on kaasua muistuttavat ominaisuudet kuten leviämis- ja käytösmallit.
 
Pyroteknisesti tuotetut aerosolit (PTA) ovat hyvin pieniä hiukkasia jotka syntyvät sammutusaineesta joka itse asiassa koostuu hyvin hienosta pulverista (kaliumyhdistyksestä), mikä höyrystyy generaattorissa. Kuuma höyry kulkee jäähdytysaineen läpi joka laskee höyryn lämpötilaa ja sen jälkeen kondensoituu. Tästä syntyy aerosoli koostuen hyvin pienistä hiukkasista.
 
Kolme pääasiallista sammutusmekanismia kuvaa niiden pienten hiukkasten sammutusvaikutusta.
Hiukkasten hajotessa lämpö imeytyy (terminen mekanismi).
Heterogeenisesti katalysoidussa reaktiossa hiukkasten pinnalle jälleen muodostuu radikaaleja (kemiallinen reaktio).
Aerosolia muodostavan seoksen palaessa ja siinä syntyvillä aineilla on sammuttavia ominaisuuksia.
 
Nuo pari ensimmäistä mekanismia tapahtuvat hiukkasten pinnalla ja sammutustehokkuus perustuu hiukkasten kokonaispinta-alaan. Suurempi kokonaispinta-ala tarkoittaa suurempaa sammutustehokkuutta.
 
PTA:n hyötyjä on, ettei tarvitse paineistettua kammiota, putkia, venttiileitä ja suuttimia sammutusaineen jakelussa. Lisäksi sammutustehokkuus on painoyksikköä kohden korkea, noin 3-10 kertaa tehokkaampi kuin Haloni.

5 VUODEN TAKUU

Takuu on voimassa 60 kuukautta valmistus päivämäärästä. DOM (Date of Manufacturing) on valmistus päivämäärä ilmoitettuna muodossa kuukausi/vuosi. Parasta ennen päivämäärä EXP (Expire date) on myös muodossa kuukausi/vuosi. 
Mikäli MAUS sammuttimen takuuaika on mennyt umpeen vähintään vuodella (enintään 6 vuotta kokonaisuudessaan) niin aktivoi (tyhjennä) sammutin ulkoilmatilassa. Taikka muuten ota yhteyttä meihin saadaksesi lisäohjeita recycle@mausxtin.com ilmoittamalla ”EXP” päivämäärä ja autamme sinua.